Vijvers en zwemvijvers

Vis- of zwemvijvers kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. Tot op vandaag is polyester nog ALTIJD het beste afwerkingsmateriaal. De polyester kan op verschillende soorten ondergrond aangebracht worden.

De meest voorkomende soorten zijn:

  • betonnen vijver
  • gemetselde vijver
  • vijver vervaardigd in houten platen (multiplex-platen)
  • vijver vervaardigd in stabilizé

Indien nodig wordt er voor het polyesteren van een vijver eerst een hechtlaag in de vorm van een primer aangebracht. Meestal is dit het geval bij een korrelige of vochtige, maar niet natte ondergrond. Daarna worden 2 of meerdere lagen glasmat met polyesterhars aangebracht. Het aantal lagen wordt bepaald door de constructie van de vijver. Nadat het geheel is uitgehard, wordt het afgeschuurd en wordt de gekleurde topcoatlaag aangebracht. Alle ral-kleuren zijn mogelijk. De meest gebruikte zijn zwart, antraciet, licht-grijs en groen.

Wij gebruiken enkel producten van Europese topkwaliteit, die zich goed laten verwerken en waarvan onze ervaring en vakkennis het onderscheid en de kwaliteit van de producten weet terug te vinden.

De vijver kan voor de uitvoering van het werk door onze firma beschermd worden tegen regen, om vlot te kunnen werken en niet 100 procent afhankelijk te zijn van het weer.

Ook kan de doe-het-zelver bij ons terecht om de benodigde producten aan te schaffen. Wij maken een compleet aangepast pakket voor het aantal m² van uw vijver zodat u geen of een minimum van overschot aan materiaal hebt. Duidelijke verwerkingsuitleg en een basisstart wordt u door ons meegegeven.

Ook kunnen wij voor Uw koivijver een passende meerkamerfilter aanbieden. Met de nodige toebehoren(pomp, UVC,…) om tot een goed resultaat te komen.

Deze worden ook in eigen huis vervaardigd meer info