Vijvers en zwemvijvers

Vis- of zwemvijvers kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. Tot op vandaag is  polyester nog ALTIJD het beste afwerkingsmateriaal De polyester kan op verschillende soorten ondergrond aangebracht worden.

De meest voorkomende soorten zijn:

  • betonnen vijver
  • gemetselde vijver
  • vijver vervaardigd in combinatie van verschillende materialen….
  • vijver vervaardigd in stabilizé

Indien nodig wordt er voor het polyesteren van een vijver eerst een hechtlaag in de vorm van een primer aangebracht. Meestal is dit het geval bij een korrelige of vochtige, maar niet natte ondergrond. Daarna worden er minstens 2 of meerdere lagen glasvezelmat in combinatie met polyesterhars aangebracht. Het aantal lagen wordt bepaald door de constructie van de vijver. Nadat het geheel is uitgehard, wordt het afgeschuurd en wordt de gekleurde topcoatlaag aangebracht. Alle ral-kleuren zijn mogelijk. De meest gebruikte zijn zwart, antraciet, licht[1]midden grijs tinten..

Indien wij Uw (zwem) vijver polyesteren geven wij U alle nodige info mee i.v.m de voorbereidende werken die nodig zijn om tot een perfect eindresultaat te komen.

Ook kan de tuin aannemer, doe-het-zelver, etc. bij ons terecht om de benodigde producten aan te schaffen. Wij maken een compleet aangepast pakket voor het aantal m² van uw vijver zodat u geen of een minimum van overschot aan materiaal hebt. Duidelijke verwerkingsuitleg en een basisstart wordt u door ons meegegeven.

Ook kunnen wij voor Uw vijver een passende filter unit aanbieden. Met de nodige toebehoren om tot een goed resultaat te komen